Povestea Tino

Cu peste 100 de ani de traditie in Romania,
Tino are grija de siguranta pasilor tai!

In Brasov, pe strada Avram Iancu, la numarul 66, se intinde cea mai veche fabrica de incaltaminte din tara, cu o experienta de peste un secol in domeniul confectiei incaltamintei. Fabrica este amplasata pe o suprafata construita de 1200 mp, avand peste 355 de angajati.

SCURT ISTORIC

– atelier de pielarie si tabacarie inca din 1862
– in anul 1898 ia fiinta Fabrica de Piele a familiei Sherg
– in anul 1911 fratii Miess deschid fabrica de incaltaminte
– in 1946, fabrica a inventat si brevetat un sistem de confectie flexibil unic in tara
– in perioada comunista, fabrica s-a numit „AURORA” si apoi „TIMPURI NOI”
– din anul 1991 numele este TINO

Din anul 1991, TINO este o societate comerciala pe actiuni, cu capital privat. Numele Tino este alcatuit din „TI” de la „timpuri” si „NO” de la „noi”.

Avand un capital social de 2700 mil. lei si o capacitate de productie de peste 140.000 perechi / luna, atat in sistemele clasice de confectie, cat si in sistemul de injectie a talpii direct pe fete sau in sistemul IFL / Ideal – fetele cusute pe brant, societatea si-a capatat un binemeritat prestigiu in confectionarea incaltamintei pentru copii, adolescenti si adulti. Fabrica dispune de 5 benzi de cusut si 4 benzi de talpuit, realizand incaltaminte din toata gama, pentru copii, adolescenti si adulti.

Tino produce orice tip de incaltaminte: cu talpa lipita si incaltaminte cu cusatura prin brant; incaltaminte cu GORE-TEX, TEX sub marca Tino-TEX; incaltaminte cu cusatura norvegiana si San Crispino.

In prezent, 90% din productie este pentru export, colaborand in sistem lohn cu firme renumite din Italia, firme care detin monopolul in productia mondiala de incaltaminte, dar si cu firme din Germania, Olanda sau SUA.

Pentru piata romaneasca, Tino dispune de 14 magazine proprii, insa produsele se pot gasi si in marile magazine, precum: Carrefour, Selgros, Cora. Vezi lista completa a magazinelor